Αρχείο μηνός Απρίλιος 2015

Σχολικός κήπος

Η απόφαση, στην αρχή του σχολικού έτους, να δημιουργήσουμε σχολικό κήπο βρήκε σύμφωνους όλους τους παράγοντες της σχολικής κοινότητας.

Στην αρχή, διαμορφώθηκε το γενικότερο πλάνο ενεργειών. Πρέπει να σημειώσουμε πως οι καιρικές συνθήκες δε στάθηκαν σύμμαχος στις προθέσεις μας. Οι παρατεταμένες και ποσοτικά υπερβολικές βροχοπτώσεις προκάλεσαν αλυσιδωτά προβλήματα. Παρόλα τα παραπάνω, ξεπεράστηκαν τα όποια προσκόμματα. Ο κήπος οργώθηκε από τον παππού της Μαρίας Γιαννακούλα, μαθήτρια της Β΄τάξης και ο θείος του Ηλία Παπαδόπουλου, μαθητής της Δ΄τάξης, τον φρέζαρε. Ακολούθως, οι δάσκαλοι/ες θα “υιοθετήσουν” με τους μαθητές τους μια σειρά του κήπου και θα φροντίσουν να τη φυτέψουν και να την καλλιεργήσουν.

Άλλη μία πτυχή αυτού του εγχειρήματος είναι και η υποδοχή του κ. Κουφάκη Δημήτρη. Ο κ. κύριος Κουφάκης μένει στη Θεσσαλονίκη, είναι μέλος του συλλόγου “Πελίτι” και αποδέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά την πρόσκλησή μας. Κύριο έργο του συλλόγου αυτού είναι η διατήρηση παραδοσιακών σπόρων αλλά και ζώων της ενδημικής πανίδας. Ο κ. Κουφάκης ήρθε την Τετάρτη 1/4/2015 για να μας μιλήσει για τα μικρά και τα μεγάλα μυστικά των σπόρων και γενικότερα της καλλιέργειας ενός κήπου.

Βλέπουμε, λοιπόν, πώς ένας λαχανόκηπος μπορεί να μεταβληθεί σ’ έναν κοινωνικό στίβο όπου μεγαλουργούν ο εθελοντισμός, η συνεργασία, η αλληλεγγύη και η χαρά της δημιουργίας!

Συντονιστής δράσης,
Αζάς Χρήστος

Η ασφάλεια στο διαδίκτυο

Την Δευτέρα, στις 16 Μαρτίου, ήρθε στο σχολειό μας  ο σύμβουλος Πάρης Παπαδόπουλος και μας μίλησε για τα θετικά και τα αρνητικά του διαδικτύου. Μας  έδειξε κάποια βίντεο που μας έλεγαν για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο και μας έδωσε μερικές συμβουλές για να είμαστε πάντα ασφαλείς όταν το χρησιμοποιούμε. Κάποιες από αυτές είναι οι παρακάτω:

  • Προσέχουμε πού δίνουμε τα προσωπικά μας δεδομένα .
  • Δεν συναντιόμαστε ποτέ με αγνώστους που γνωρίσαμε σε δωμάτια συζήτησης .
  • Πρέπει να έχουμε ενημερωμένο το antivirus για να μην κολλήσουμε ιούς ή malware.
  • Δεν ανοίγουμε παράξενα παράθυρα που δεν έχουμε ξαναδεί.
  • Έχουμε τον υπολογιστή στο σαλόνι έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση οι γονείς μας.
  • Δεν καθόμαστε στον υπολογιστή παραπάνω από μια ώρα .
  • Εάν κάτι αντιληφθούμε περίεργο, το λέμε σε κάποιον ενήλικα .

Καλό είναι να τις ακολουθούμε όλοι για να έχουμε μια ασφαλή μέρα στο διαδίκτυο.

 

Από το μαθητή της Στ’ τάξης,
Μόσκουρα Ιωάννη

DSCN0866 DSCN0867

 

 

 

 

 

 

Η Πυροσβεστική στο σχολείο μας  

Την Τετάρτη 18 Μαρτίου ήρθε στο σχολείο μας κλιμάκιο της πυροσβεστικής με επικεφαλής τον κ. Πολιτίδη Ιωάννη, για να μας μιλήσει για τις πυρκαγιές, πώς να τις αποφεύγουμε και τι πρέπει να κάνουμε. Είδαμε βιντεάκια,  βγήκαμε έξω, φορέσαμε τα ειδικά κράνη και αρχίσαμε ένας ένας να ρίχνουμε νερό στην  αυλή με την μάνικα. Μας έδωσαν και κάποιες χρήσιμες συμβουλές όπως:

  • Να έχουμε ένα πυροσβεστήρα στο σπίτι μας.
  • Να μην αφήνουμε το φως ανοιχτό όταν φεύγουμε.
  • Να μην παίζουμε με τη φωτιά.
  • Να μην καθόμαστε κάτω από κολόνες της ΔΕΗ γιατί μπορεί να πάθουμε ηλεκτροπληξία.
  • Να μην βάζουμε το χέρι μας στην πρίζα γιατί μπορεί να εμφανιστεί φωτιά.
  • Όταν έχουμε μια φωτιά στο σπίτι μας, κλείνουμε τα παράθυρα, τις πόρτες και τον γενικό διακόπτη ασφαλείας.
  • Σε περίπτωση φωτιάς, καλούμε το 199 και πάντα δίνουμε την διεύθυνσή μας.

Αυτές οι συμβουλές που μας έδωσαν είναι πολύ χρήσιμες γιατί άμα τύχει να έχουμε κάποια φωτιά, οπουδήποτε και αν είμαστε, τώρα ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε.

 

Από την μαθήτρια της Ε? τάξης,
Τσολακίδου Φωτεινή

 

DSCN0885DSCN0876